Når spontaniteten forfører

Jeg kunne sidde stille, glo ud ad vinduet og være ligeglad. Men det er jeg aldrig. Mine øjne går som altid på opdagelse i togvognen, og pludselig opdager de noget særligt. Jeg bliver med det samme suget ind af detaljerne, kontrasten og nuancerne. Jeg nærstuderer det lille stykke papir med den smukke graffititegning på. Den betager mig. Efter 2 minutters længsel falder ordene ud af munden på mig: ”Hvad har du der?”

 

Den unge mand overfor mig har lige plantet sig solidt ned i togsædet. Som en overrasket reaktion på mit spørgsmål læner han sig indover den lille graffititegning, som han lige har kastet på det klistrede blå bord. Han fortæller begejstret, at han selv har lavet den.

 

Da vi først er kommet i gang med at snakke, kan vi ikke stoppe igen. Jeg fortæller ham, at jeg længe har villet lave en reportage om graffitikunst. Han tager straks sin telefon og ringer til sin ven, som er en australsk graffitikunstner, der lige nu maler på Byens Hegn.

 

Jeg tager beslutningen med det samme.

 

De næste 3 dage bruger jeg på en trappesten. Jeg interviewer, betragter penselstrøg, fotograferer og prøver at forstå maleren og intentionen bag den glubske graffiti på væggen, så jeg kan skrive min reportage.

 

Jeg har altid ladet spontaniteten forføre og lede mig til folk, jeg ellers ikke ville have mødt. Jeg tøver aldrig med at stille spørgsmålet, der kan lede mig til den gode historie. For mig er det ikke nok, at beskrive hvad jeg ser. Jeg vil i dybden med det, jeg sætter mig for at arbejde på. Om min historie handler om graffitikunst, nye politiske tiltag eller genbrug, så løber jeg langt for at sætte mig ordenligt ind i stoffet, der kan skabe den gode historie og oplysning til læseren.

Oplysning

Er for mig det centrale ved journalistikken. Jeg vil kunne viderebringe informationer, der kan skabe debat, forvandle fordomme, give nuancer, rykke ved folks overbevisning og ikke mindst inspirere så meget, at det får dem til at tænke og handle anderledes i kraft af deres nye viden.

 

Derfor går jeg ind i mennesker med mine spørgsmål.

 

Med mig som jeres praktikant, får I en kollega, der ser muligheder i det, der synes at være umuligt. I får en person, som er så motiveret for at producere og tage ved lære fra andre omkring sig, at det kun kan blive godt. For jeg er fuld af initiativ og entusiasme  og hopper gerne lidt længere for at nå mine mål. I får en menneskeelsker, der ikke kan lade være med at være nysgerrig på fremmede. I får en person, der ikke kan leve uden journalistik.

I min fritid er jeg kreativ

Fotografi

Fotografi er min største passion, det har det været siden, jeg fik mit første kamera som 13-årig. Jeg har lært mig selv at fotografere, ved at jeg har været opsøgende og ihærdig. 

 

Digte

Jeg kan både lide at læse og skrive digte, gå til digtoplæsninger og så har jeg været med til at starte digterkollektivet Blågårdsord.

Musik og Sang

I min fritid spiller jeg klaver og synger. 

Jeg er vild med at rejse. Jeg sætter stor pris på at møde mennesker fra andre kulturer og tager gerne spontant afsted til den destination, der falder mig ind.