Formand for Holbæk Golfklub Erik Olesen giver en donation på 23.750 kr. til Børneambulatoriet på Holbæk Sygehus. Afdelingen har tidligere modtaget donationer, og det kan være betydningsfuldt at modtage en donation, da det kan give børnene nye oplevelser.  

- Det betyder rigtig meget, at man kan gøre noget ud over det sædvanlige, siger sygeplejerske Lotte Stenz fra Børneambulatoriet.

Pengene fra donationen er gået til en nyetableret camp, kaldet ’Camp Optur’, der er iværksat af fire forskningsstuderende ved overvægtsenheden. Campen blev afholdt i sidste uge, hvor 24 børn deltog, i alderen 10-14 år, som alle er tilknyttet Enheden for Overvægtige Børn og Unge.

Sundhed gennem leg

Camp Opturs mål er at give børn med svær overvægt en mulighed for et indblik i sundhed ved aktiviteter og undervisning. På campen blev børnene blandt andet introduceret til kroppens organer, sportsaktiviteter og sund madlavning.

- Vi ville havde dem med i køkkenet om aftenen, da vi vil prøve at give dem nogle alternativer til stadig at følge deres egen madplan, men gøre det mere inspirerende, siger Louise Aas Nielsen, som er medicinstuderende og medskaber af Camp Optur.

  

Campens formål er ikke kun at få de unge til blive informeret om sundhed, men også at skabe et frirum for børnene, hvor de kan møde ligesindede og få dem til at tage del i aktiviteter, der kan knytte bånd og skabe gode minder og venskaber. 

- De skulle lave sportsturneringer og have det sjovt sammen, sidde ved lejrbål, de skulle skabe venskaber med nogle børn, som kæmper med det samme som dem selv. Nogle af børnene har ikke særlig mange venner, så vi ville prøve at skabe nogle bånd mellem dem, der har det på samme måde, siger Louise Aas Nielsen. 

Donation redder Camp Optur

I planlægningen af campen var de fire forskningsstuderende helt ved at opgive håbet om at realisere drømmen om en sommercamp for børnene, da flere af fondsansøgningerne blev afvist. Så havde det ikke været for Holbæk Golfklubs pengedonation, var Camp Optur ikke blevet en realitet. 

- Det var den der gjorde, at det endte med at blive til noget, ellers havde vi økonomisk ikke kunne få det til at hænge sammen, siger Louise Aas Nielsen. 

Golfklub vil støtte lokalt

Donationen kommer fra et overskud fra Holbæk Golfklubs årlige åbningsarrangement, hvor der bliver afholdt lotteri, hvor der udloddes præmier fra lokale sponsorer. Derfor finder formand Erik Olesen det mest naturligt at donere overskuddet af pengene til lokale formål. 

Tidligere har Holbæk Golfklub givet deres overskud til Team Rynkeby, men ville gerne tilbage til at støtte noget lokalt, derfor blev valget Børneambulatoriet på Holbæk Sygehus.

- Vi vil gerne tilbage til at støtte noget lokalt i stedet for, derfor fandt vi at børneafdelingen på Holbæk Sygehus skulle være de nye modtagere, siger Erik Olesen.

Børneambulatoriet modtager pengedonation

Enheden for Overvægtige Børn og Unge på Holbæk Sygehus har modtaget en pengedonation fra Holbæk Golfklub. 

Foto: Louise Aas Nielsen til venstre, Erik Olesen i midten og Lotte Stenz.